Rendőrségi vírus eltávolítása

Ahhoz, hogy biztonságban tudja a számítógépét, adatait mindenképpen hozzáértő szakember segítségére lesz szükség!

 

Hívja most szervizünket egyeztesen időpontot:

 

+3630 684-32-45
 
 

Budapesten ingyenes kiszállással házhoz megyünk!

 

A rendőrség nevével vírus terjed az interneten, pénzt csalnának ki a gyanútlanokból a rendőrségre hivatkozva. Ne dőljön be nekik a rendőrségi vírust a számítógépre nem a rendőrség küldi. Itt olvashat egy cikket a rendőrség véleményéről.

 

A police.hu közleménye szerint “a sértett gépének képernyőjére egy üzenet töltődik be, amely szerint a ‘Magyar Rendőrség Osztály Elleni Kiberbűnözés’ zárolta a komputert, mivel azon illegális tartalmak találhatóak. Az üzenet szerint a gép feloldásához meghatározott összeget szükséges Ukash vagy paysafe utalással befizetni. Az így kicsalt összegek feltehetően internetes szervezett bűnözőkhöz jutnak el”.

A rendőrség – saját közleménye szerint – nem blokkol számítógépeket, és azt ajánlja, csak emiatt senki ne vásároljon Ukash vagy egyéb utalványt. A vírus csak aktív kapcsolat esetén indul el, ezért ilyenkor az internetes kapcsolatot meg kell szakítani, és újraindítani a gépet.

Ezután javasolt a fertőzött számítógép vírusirtását vagy az adatmentést és a számítógép újratelepítését elvégezni – olvasható a police.hu-n.

 

Rendőrségi vírus eltávolítása